2 nedideli baklažanai,
druskos,
3 mažos cukinijos,
2 šaukštai alyvų aliejaus,
1/2 stiklinės susmulkintų žalių kalendrų,
1 šaukštas citrinų sulčių,
1 šaukštas apelsinų sulčių,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Baklažanus supjaustome griežinėliais, sudedame į sietelį, pabarstome druska ir palaikome 30min. Cukinijas išilgai supjaustome plonomis juostelėmis. Baklažanus perplauname šaltu vandeniu, nuvarviname ir nusausiname virtuviniu popieriniu rankšluosčiu. Baklažanų puseles aptepame alyvų aliejumi ir sudedame į kepimo skardą. Kepame orkaitėje, kol gražiai paruduoja. Išimame ir ataušiname. Apkeptus baklažanų griežinėlius, supjaustytas cukinijas, susmulkintas kalendras sudedame į dubenį, supilame citrinų ir apelsinų sultis, aliejų, suberiame pipirus, sumaišome ir tiekiame.