Avietinis ryžių tortas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Avietinis ryžių tortas


INGREDIENTAI:

12 porcijų

300 g ryžių trapučių,
3 šaukštai kakavos miltelių,
250 ml grietinėlės,
250 g šviežių arba šaldytų aviečių,
400 g varškės,
400 g grietinės,
pakelis vanilinio cukraus,
pusės citrinos sulčių,
2 šaukštai cukraus,
12 g želatinos.


GAMINIMAS:

Ryžių trapučius, išskyrus 2 gabalėlius, sulaužome ir kartu su kakavos milteliais šiek tiek pakaitiname dubenėlyje, pastatę virš garų. Į apskritą formą, išklotą pergamentiniu popieriumi, sudedame ryžių masę. Atšaldome. Želatiną išbrinkiname nedideliame vandens kiekyje. Sumaišome varškę, grietinę, sultis, cukrų ir pusę želatinos. Paliekame apstingti. Paskui maišydami supilame pusę plaktos grietinėlės.

Atskirai sumaišome likusią želatiną, vanilinį cukrų ir trintas avietes. Ryžių lakštą aptepame varškės kremu. Uždedame uogų tyrę ir šakute padarome vingiuotus raštus. Tortą laikome šaltai 2 valandas. Papuošiame likusia plakta grietinėle ir smulkintais ryžių trapučiai.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668