Dilgėlių sriuba receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Dilgėlių sriuba


INGREDIENTAI:

1 litras mėsos sultinio arba vandens,
500 g dilgėlių,
150 g rūgštynių,
1 morka,
1 petražolės šaknis,
2 svogūnai,
žalių svogūnų laiškų,
1 šaukštas miltų,
2 šaukštai sviesto,
50 g grietinės,
žalumynų,
2 kiaušiniai,
laurų lapų,
pipirų žirnelių,
2 gvazdikėliai,
maltų baltųjų pipirų,
maltų muskatų,
druskos,
citrinų sulčių.



GAMINIMAS:

Jaunų dilgėlių lapelius perrenkame, 2-3 min. palaikome karštame vandenyje, išgriebiame ant sieto, nuvarviname ir permalame mėsmale. Po to 10-15 min. troškiname svieste. Nuluptas, supjaustytas kubeliais morkas ir svogūnus pakepiname svieste kartu su miltais, kol daržovės truputį pagelsta. Baigiant troškinti, sudedame smulkiai supjaustytus žalių svogūnų laiškus. Į verdantį sultinį sudedame troškintas dilgėles, pakepintas daržoves ir verdame 20-25 min. Likus 10 min. iki virimo pabaigos, sudedame supjaustytas rūgštynes, suberiame pipirų žirnelius, maltus baltuosius pipirus, maltus muskatus, gvazdikėlius, pasūdome, įpilame citrinų sulčių. Dilgėlių sriubą tiekiame su kietai virtais kiaušiniais, grietine ir žalumynais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668