6 porcijos
500 g agrastų,
125 ml vandens,
150 g cukraus,
100 ml maderos.
500 ml pieno,
4 kiaušiniai,
12 migdolinių sausainių,
6 ananasų cukatos,
6 konservuotų apelsinų skiltelės,
125 ml grietinėlės,
2 šaukšteliai vanilinio
cukraus,
300 g biskvito,
ledo gabalėlių.
GAMINIMAS:
Agrastus nuplauname, nuvalome, užpilame vandens, įberiame 100 g cukraus, užviriname ir, nustatę mažą kaitrą, verdame 10 minučių. Ataušiname. Kiaušinius gerai išplakame su likusiu cukrumi. Pieną užviriname. Nepaliaujamai maišydami sudedame į jį kiaušinių masę. Nustatę mažą kaitrą, maišome, kol masė sutirštėja.
Kremą dedame į indą su ledo gabalais ir aušiname, kartkartėmis pamaišydami. Biskvitą supjaustome gabalėliais, sudedame į didelį stiklinį indą ir apšlakstome madera. Ant viršaus dedame agrastus, paskui - sausainius. Apšlakstome juos madera ir užtepame kremą. Šaldome 4 valandas. Vaisius supjaustome nedideliais kubeliais. Grietinėlę išplakame su vaniliniu cukrumi, uždedame ant deserto, papuošiame vaisiais.