6 porcijos
500 g braškių arba žemuogių,
4 kiaušinių tryniai,
210 g cukraus,
500 ml grietinėlės,
100 g biskvito,
100 ml raudonojo vyno,
mėtų papuošti.
GAMINIMAS:
Ant biskvito užpilame vyno. Biskvitą išmirkome ir susmulkiname. Uogas nuplauname, nuvarviname, nuvalome ir padarome iš jų tyrę. Dalį uogų paliekame papuošti. Į tyrę įmaišome 100 g cukraus ir išmirkytą biskvitą. kiaušinių trynius sudedame į dubenėlį. Pastatę jį virš garų, išplakame su 75 g cukraus. Nukaičiame ir, nuolat maišydami, ataušiname. Sumaišome su uogų tyre.
400 g grietinėlės išplakame ir sumaišome su uogų mase. Supilame masę į apskritą formą su kiauryme viduryje. Iš viršaus pridengiame maistine plėvele. Šaldome 4 valandas. Formą trumpai palaikome šiltame vandenyje. Paskui išvožiame desertą į didelę lėkštę. Likusią grietinėlę išplakame su likusiu cukrumi. Desertą papuošiame plakta grietinėle, uogomis ir mėtomis.