Desertas "Uogų žiedas" receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Desertas "Uogų žiedas"


INGREDIENTAI:

6 porcijos

500 g braškių arba žemuogių,
4 kiaušinių tryniai,
210 g cukraus,
500 ml grietinėlės,
100 g biskvito,
100 ml raudonojo vyno,
mėtų papuošti.


GAMINIMAS:

Ant biskvito užpilame vyno. Biskvitą išmirkome ir susmulkiname. Uogas nuplauname, nuvarviname, nuvalome ir padarome iš jų tyrę. Dalį uogų paliekame papuošti. Į tyrę įmaišome 100 g cukraus ir išmirkytą biskvitą. kiaušinių trynius sudedame į dubenėlį. Pastatę jį virš garų, išplakame su 75 g cukraus. Nukaičiame ir, nuolat maišydami, ataušiname. Sumaišome su uogų tyre.

400 g grietinėlės išplakame ir sumaišome su uogų mase. Supilame masę į apskritą formą su kiauryme viduryje. Iš viršaus pridengiame maistine plėvele. Šaldome 4 valandas. Formą trumpai palaikome šiltame vandenyje. Paskui išvožiame desertą į didelę lėkštę. Likusią grietinėlę išplakame su likusiu cukrumi. Desertą papuošiame plakta grietinėle, uogomis ir mėtomis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668