Vištiena su raudonuoju migdolų padažu (Pollo almendrado rojo) receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vištiena su raudonuoju migdolų padažu (Pollo almendrado rojo)


Recepto įvertinimas:N/A


INGREDIENTAI:

Vištai virti:

1 išdarinėta višta;
1 morka;
1 svogūnas;
1 česnako skiltelė;
1 citrininės melisos lapas;
1-2 citrinos lapai;
Druska ir pipirai;
Po 2 karus ant peilio galo džiovintų čiobrelių ir mairūnų.

Padažui:

1 svogūnas;
1 česnako skiltelė;
3 pomidorai;
2 valg. š alyvuogių aliejaus;
1 valg. š pomidorų padažo;
60 g maltų migdolų;
125 ml chereso (Cheres spirituoto vyno- isp. Jerez / pranc. Xérèz / angl. Sherry)

Kepimui:
1 valg. š. alyvuogių aliejaus;
1 valg. š sviesto.

GAMINIMAS:

Vištą supjaustykite dalimis. Morką nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite gabaliukais. Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite. Svogūną stambiai supjaustykite. 1 l vandens įkaitinkite puode. Sudėkite vištą, morką, svogūną, česnako skiltelę, citrininę melisą ir citrinos lapus. Pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais ir mairūnais. Uždengę virkite ant vidutinės ugnies 35-50 min., kol vištiena suminkštės. Tai priklauso nuo vištos jaunumo bei dydžio.

Tuo metu paruoškite padažą. Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite. Svogūną sukapokite. Pomidorus nuplikykite, pašalinkite odeles bei sėklas. Aliejų įkaitinkite keptuvėje ir pakepkite svogūną. Po kelių minučių sudėkite česnaką ir nukelkite nuo viryklės. Plaktuvu sutrinkite svogūną, česnaką, pomidorus ir pomidorų padažą. Sudėkite migdolus ir įpilkite chereso. Gautą mišinį ir 250 ml vištienos sultingos supilkite į puodą ir troškinkite 5-6 min.

Vištienos gabaliukus išimkite iš sultinio. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, įdėkite sviestą ir trumpai apkepkite vištienos gabaliukus iš visų pusių. Patiekite su padažu ir ryžiais arba tortilijomis.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668