Bezė tortas su braškėmis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Bezė tortas su braškėmis


INGREDIENTAI:

Tešlai:

5 baltymai;
150 g cukraus;
150 g cukraus pudros;
1 pak. vanilinio cukraus;
½ citrinos sultys.

Įdarui:

100 g braškių uogienės (arba trintų braškių);
2 valg. š. vyšnių likerio;
500 g braškių.

Papuošimui:

250 ml grietinėlės;
20 g cukraus;
Žiupsnelis cinamono.


GAMINIMAS:

Orkaitę įkaitinti iki 100°C temperatūros. Baltymus išplakti iki standžių putų. Plakant po truputį suberti cukrų, cukraus pudrą bei vanilinį cukrų. Supilti citrinos sultis ir dar kartą gerai išplakti. 26 cm skersmens torto formą iškloti pergamentiniu popieriumi ir plonai pabarstyti cukrumi. Bezė masę dėti į konditerinį švirkštą su lygiu antgaliu ir spiralės pavidalu, pradedant nuo vidurio, išspausti torto pagrindą. Kraštus suformuoti išspaudžiant dvigubo storio spiralę. Dėti į orkaitę ir kepti 2,5 val. Torto pagrindą išimti, tuojau pat nuimti pergamentinį popierių. Bezė ataušinti ant grotelių.

Uogienę pertrinti ir sumaišyti su vyšnių likeriu. Gauta mase aptepti torto pagrindą. Braškes nuplauti ir gerai nusausinti. Jas išdėlioti ant pagrindo. Grietinėlę dubenėlyje išplakti iki standumo, suberti cukrų ir cinamoną. Dėti į konditerinį švirkštą su dideliu žvaigždutės formos antgaliu ir aplink tortą išspausti vainiką. Tortą patiekti kiek galima greičiau.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668