6 porcijos:
500 g šviežių burokėlių,
45 ml (3 valg. š.) sidro acto,
5 ml (1 arb. š.) augalinio aliejaus,
10 ml (2 arb. š.) kmynų,
750 g saliero šaknies,
175 ml majonezo,
30 ml (2 valg. š.) šviežių arba konservuotų krienų.
GAMINIMAS:
Burokėlius nuplaukite, bet nenulupkite. Užvirinkite pilną prikaistuvį vandens, sudėkite burokėlius ir virkite 40-45 minutes, kol bus minkšti. Nusunkite, ataušinkite ir nulupkite. Iš acto, cukraus, aliejaus ir kmynų pagaminkite padažą. Pasūdykite.
Burokėlius sutarkuokite rupia tarka, užpilkite padažą ir išmaišykite. Salierą supjaustykite šiaudeliais ir sudėkite į prikaistuvį su šaltu vandeniu. Užvirinkite ir pavirkite 1-2 minutes. Nusunkite ir sumaišykite su majonezu ir krienais.
Patiekti didelėje negilioje lėkštėje pakaitomis išdėliojant burokėlius ir salierą.