Acto ir aliejaus užpilas salotoms receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Acto ir aliejaus užpilas salotoms


INGREDIENTAI:

60 ml (4 šaukštai)acto,
10 ml (2 šaukštai)garstyčių,
180 ml ( 12 šaukštų) pirmojo
spaudimo alyvuogių,
druskos,
pipirai,
priekoniniai žalumynai
(čiobreliai, mėtos, raudonėliai,
laiškiniai česnakai ar
pelerūnas),
Pagardai:
aitrioji paprika,
krienai,
riešutai,
medus,
sėklos bei uogų tyrės.Pasirinktinai.


GAMINIMAS:

Mažame dubenėlyje išplakite 60 ml acto su druska ir pipirais.Jei norite, kad užpilas būtų aštresnis, įplakite 10 ml garstyčių. Pildami nepertraukiama srovele, įplakite 180 ml aliejaus, kad užpilas sutirštėtų. Pagamintą užpilą pasūdikite pagal skonį.

Paprastas užpilas iš aliejaus, acto, garstyčių ir prieskonių išsilaikys šviežias visą savaitę hermetiškai uždarytame inde kambario temperatūroje. Prieš vartodami nukoškite į kitą indą ir, jei reikia, pridėkite prieskonių, pagardų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668