8-10 porcijų
500 g vidutinio morkų,
1 baltagūžis kopūstas (apie 1,4 kg),
1 vidutinio dydžio svogūnas,
Grietinės padažo.
GAMINIMAS:
Nuplaukite ir nuskuskite morkas. Vieną atidėję į šalį, sutarkuokite jas stambia tarka. Likusios morkos šonus apdrožkite daržovių skustuku. Apipjaustykite kopūstą ir išmeskite apvytusius lapus. Supjaustykite į keturias dalis, išpjaukite šerdį ir ketvirčius smulkiai supjaustykite. Dubenyje sumaišykite tarkuotas morkas ir supjaustytą kopūstą.
Nulupkite svogūną, supjaustykite smulkiais kubeliais. Sudėkite į dubenį su kopūstu ir morkomis ir gerai sumaišykite. Pagaminkite grietinės padažo, užpilkite juo salotas. Viską gerai išmaišykite. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms. Paragaukite, ar netrūksta druskos ir pipirų.
Išdėkite salotas į atskirus dubenėlius ir kiekvieną porciją papuoškite morkų drožlėmis, kad salotos būtų spalvingesnės.