Vainikas su braškėmis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vainikas su braškėmis


INGREDIENTAI:

Tešlai:

80 g sviesto;
Žiupsnelis druskos;
½ arb. š. trintos citrinos žievelės;
200 g miltų;
4 kiaušiniai;
500 ml grietinėlės;
50 g cukraus;
Cukraus pudros.

Įdarui:

500 g braškių;
1 pak. vanilinio cukraus.


GAMINIMAS:

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai 250 ml vandens užvirinti su sviestu, druska bei citrinų sultimis. Suberti miltus ir maišyti, kol tešla lengvai atsiskirs nuo puodo kraštų. Tešlą šiek tiek paaušinti. Po vieną įmušti kiaušinius ir atsargiai išmaišyti. Tešlą dėti į konditerinį švirkštą ir ant skardos išklotos kepimo popieriumi ratu išspausti 12 rutuliukų. Atstumas tarp jų turi būti nedidelis, nes kildami jie turi susilieti ir sudaryti vainiką. Kepti apie 30 min.

Braškes nuplauti ir keturias gražiausias uogas palikti. Likusias nuvalyti ir sumaišyti su vaniliniu cukrumi ir ištrinti per sietelį. Grietinėlę išplakti iki standumo ir pusę jos sudėti į konditerinį švirkštą. Likusią sumaišyti su braškių tyre. Iškepusį vainiką perpjauti į du sluoksnius ir ataušinti. Įdaryti grietinėlės ir braškių kremu. Uždėti vainiko viršų. Puošti grietinėle esančia konditeriniame švirkšte ir anksčiau atidėtomis braškėmis. Pabarstyti cukraus pudra.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668