Jautienos apkepas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Jautienos apkepas


INGREDIENTAI:

700 g jautienos faršo,
800 g bulvių košės (paruoštos iš virtų ir trintų bulvių, pieno ir sviesto),
2 raudonos saldžiosios paprikos,
7-10 česnako skiltelių,
1/2 stiklinės jautienos sultinio,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
tarkuotų muskatų,
žalumynų: smulkintų krapų ar petražolių lapelių,
aliejaus kepti.


GAMINIMAS:

Paprikas perpjauname per pusę, išvalome ir supjaustome kubeliais. Į keptuvę įpilame truputį aliejaus ir pakepiname jautienos faršą. Kai mėsa šiek tiek apskrunda, sudedame kubeliais supjaustytas paprikas ir grūstą česnaką. Pakepiname dar apie 3 minutes.

Paruoštą mėsą pasūdome, pagardiname pipirais ir muskatais. Sudedame į keramikinį (ar metalinį, stiklinį) indą aukštais kraštais, apšlakstome jautienos sultiniu (ar vandeniu).

Bulvių košę sugrūdame. Sudedame ją į kulinarinį švirkštą, kad galėtume tolygiai ir gražiai išspausti ant apkepo viršaus. Kepame 220 laipsnių karštumo orkaitėje apie 40 minučių, kol paviršius gražiai apskrunda. Apibarstopme žalumynais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668