700 g jautienos faršo,
800 g bulvių košės (paruoštos iš virtų ir trintų bulvių, pieno ir sviesto),
2 raudonos saldžiosios paprikos,
7-10 česnako skiltelių,
1/2 stiklinės jautienos sultinio,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
tarkuotų muskatų,
žalumynų: smulkintų krapų ar petražolių lapelių,
aliejaus kepti.
GAMINIMAS:
Paprikas perpjauname per pusę, išvalome ir supjaustome kubeliais. Į keptuvę įpilame truputį aliejaus ir pakepiname jautienos faršą. Kai mėsa šiek tiek apskrunda, sudedame kubeliais supjaustytas paprikas ir grūstą česnaką. Pakepiname dar apie 3 minutes.
Paruoštą mėsą pasūdome, pagardiname pipirais ir muskatais. Sudedame į keramikinį (ar metalinį, stiklinį) indą aukštais kraštais, apšlakstome jautienos sultiniu (ar vandeniu).
Bulvių košę sugrūdame. Sudedame ją į kulinarinį švirkštą, kad galėtume tolygiai ir gražiai išspausti ant apkepo viršaus. Kepame 220 laipsnių karštumo orkaitėje apie 40 minučių, kol paviršius gražiai apskrunda. Apibarstopme žalumynais.