10 džiūvėsėlių (arba apie 150 g jau sumaltų džiūvėsėlių);
60 g sviesto;
5 valg. š. cukraus;
1 pak. citrinų skonio želė;
250 g braškių;
3 valg. š braškių uogienės (arba trintų braškių);
1 citrinos sultys;
500 g liesos varškės;
Riebalų formai ištepti.
GAMINIMAS:
Džiūvėsėlius suvynioti į audinį ir smulkiai sutrinti kočėlu. Trupinius suminkyti su sviestu ir cukrumi. Džiūvėsėlių masę tolygiai paskirstyti ant riebalais ištepto torto formos dugno.
Želė miltelius išmaišyti su 125 ml vandens, 10 min. brinkinti, paskui pakaitinti (bet neužvirinti!) ir ataušinti. Braškes nuplauti, nuvalyti ir supjaustyti pusiau arba į keturias dalis. Braškių uogienę pertrinti per sietelį ir sumaišyti su atvėsusia želė, citrinos sultimis bei varške.
Ant džiūvėsėlių pagrindo dėti braškes, tepti varškės kremą ir paviršių išlyginti. Apie 2 val. laikyti šaldytuve, kad sustingtų. Tortą galima puošti braškėmis bei kapotais pistacijų riešutais.