500 g jautienos,
50 g lašinukų,
100 ml pieno,
2 vidutinio dydžio svogūnai,
šaukštelis sviesto,
kiaušinis,
2 riekelės padžiūvusio batono,
pusė kiaušinio ir džiūvėsėlių kukuliams apvolioti,
stiklinė džiovintų slyvų be kauliukų,
žalumynų papuošti,
maltų prieskonių,
druskos,
riebalų kepti.
GAMINIMAS:
Svogūnus nulupame, smulkiai supjaustome ir pakepiname keptuvėje įkaitintame svieste. Jautieną sumalame kartu su lašinukais ir piene išmirkytu batonu. Į sumaltą mėsą sudedame pakepintus svogūnus, suberiame prieskonius, įmušame kiaušinį, pasūdome ir labai gerai sumaišome.
Iš mėsos padarome nedidelius kukulius. Į juos įdedame po išbrinkintą slyvą. Kukulius pavilgome išplaktu kiaušiniu, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame gerai įkaitintuose riebaluose. Parusvėjusius kukulius išgriebiame iš riebalų, sudedame į kitą indą ir šiek tiek palaikome šiltoje orkaitėje. Papuošiame žalumynais. Tiekiame apšlakstytus sviestu su keptomis ar virtomis bulvėmis.