700 g. vištienos gabalėlių,
miltų,
vištienos prieskonių,
1 šaukštas sviesto,
1 šaukštas aliejaus,
džiūvėsėlių.
Padažui:
1 šaukštas sviesto,
1 šaukštas miltų,
1 šaukštelis garstyčių,
stiklinė karšto vištienos sultinio,
50 g. 35% riebumo grietinėlės,
100 g. tarkuoto olandiško sūrio.
GAMINIMAS:
Vištieną įtrinti prieskoniais ir apvolioti miltuose. Keptuvėje ištirpinti sviestą ir supylus aliejų apkepti vištieną iš abiejų pusių. Vištienos gabalėlius sudėti į karščiui atsparų indą ir kepti 30 min. 200°C karščio orkaitėje. Keptuvėje išlydome sviestą, suberiame miltus ir truputėlį apkepiname, paskui pilame karštą sultinį ir gerai išmaišome kol užvirs, dedam garstyčias ir šiek tiek prieskonių, supilame grietinėlę, vėl užviriname ir išjungiame, tada įmaišome sūrį. Padažas turėtų gautis gana tirštas. Kai vištiena iškeps, tada tą padažą užpilame ant jos ir ant viršaus užbarstome džiūvėsėlių, vėl dedame į orkaitę ir kepame kol apskrus.