Braškių pyragas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Braškių pyragas


INGREDIENTAI:

Tešlai:

300 g miltų;
100 g cukraus;
200 g sviesto;
2 tryniai;
Žiupsnelis druskos;
2 valg. š. romo, grietinės arba vyno.

Įdarui:

750 g braškių;
125 g cukraus;
4 baltymai.


GAMINIMAS:

Miltus persijoti ir suberti ant minkymo lentos. Įmaišyti cukrų. Šaltą sviestą supjaustyti gabalėliais ir paskirstyti tarp miltų. Sviestą kapoti peiliu. Įdėti 2 trynius, įberti druskos, supilti romą, grietinę arba vyną. Viską atsargiai išmaišyti šakute. Šaltomis rankomis greitai suminkyti vientisą tešlą. 60 min. palaikyti šaldytuve, geriausia įvyniotą į aliuminio foliją. Tešlą įspausti į pyrago formą, suformuoti aukštesnius kraštus ir dėti į iš anksto iki 200°C temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepti apie 30 min. Ataušinti neišėmus iš kepimo formos.

Ant viršaus sudėti pusę nuplautų ir nusausintų braškių. Didesnes uogas padalyti pusiau. Užberti 3 šaukštus cukraus. Šaltus baltymus su trupučiu cukraus išplakti iki standžių putų. Suberti likusį cukrų ir plakti, kol masė pasidarys puri ir vientisa. Supilti ant pyrago ir ant viršaus išdėlioti likusias braškes. Dar apie 10 min. kepti šiek tiek aukštesnėje temperatūroje. Patiekti galima kartu su plakta grietinėle.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668