Trapus pyragas su braškėmis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Trapus pyragas su braškėmis


INGREDIENTAI:

Tešlai:

200 g miltų;
100 g sviesto;
1 kiaušinis;
½ arb. š. kepimo miltelių;
2 valg. š. cukraus;
Žiupsnelis druskos;
Riebalų (formai ištepti).

Įdarui:

100 g cukraus;
500 g braškių.


GAMINIMAS:

Sumaišyti miltus, sviestą supjaustytą gabalėliais, kiaušinį, kepimo miltelius, cukrų bei druską ir suminkyti į vienalytę masę. Ją įvynioti į plėvelę ir mažiausiai 1 val. laikyti šaltai.

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlą iškočioti ant miltais pabarstytos lentos ir uždėti torto formos dugną. Pagal jį išpjauti apskritimą. Jį sudėti į gerai riebalais išteptą torto formą. Iš likusios tešlos suformuoti mažus pailgus ritinėlius ir jais torto pagrindą, ritinėlius dedant iš centro kraštų link, padalyti į kelis „laukelius“. Taip pat suformuoti kraštus. Pyragą storai pabarstyti cukrumi ir kepti 20 min.

Nuplauti ir gerai nusausinti braškes. Atvėsusį pagrindą išimti iš torto formos ir padėti ant padėklo. Pyrago „laukeliuose“ išdėlioti pusiau perpjautas braškes. Pyragą patiekti su plakta grietinėle.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668