2 porcijoms:
2 mažų viščiukų puselės;
2 valg. š. skysto medaus;
2 valg. š. alyvuogių aliejaus;
2 valg. š. apelsinų sulčių;
2 arb. š. susmulkintų čiobrelių;
½ stiklinės baltojo vyno;
8-10 vynuogių lapai.
GAMINIMAS:
Viščiukų puseles nuplaukite ir nusausinkite. Sumaišykite medų, aliejų, apelsinų sultis, čiobrelius ir vyną. Pusę gauto marinato supilkite ant paukštienos ir pastatykite nakčiai į šaldytuvą. Jei yra galimybė, marinavimosi metu, kartą ar du vištieną apverskite.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Įvyniokite vištienos puseles į vynuogių lapus, prismeikite mediniais smeigtukais ir 25-30 min. kepkite orkaitėje. Tuomet lapus nuimkite ir viščiukus įdėkite kepti dar dešimčiai minučių, kol apskrus.
Į lėkštes įklokite vynuogių lapus, ant jų uždėkite viščiukų puseles. Pakaitinkite likusį marinatą ir prieš patiekiant užpilkite ant viršaus.