Baklažanų ir pomidorų apkepas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Baklažanų ir pomidorų apkepas


INGREDIENTAI:

4 porcijoms:

1 plonomis riekelėmis supjaustytas baklažanas;
Druska ir juodieji pipirai;
4 valg. š. alyvuogių aliejaus;
1 plonomis riekelėmis supjaustytas svogūnas;
2 susmulkintos česnako skiltelės;
6 riekelėmis supjaustyti pomidorai;
2 valg. š. susmulkintų šviežių čiobrelių;
3 valg. š. sutarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio.


GAMINIMAS:

Baklažano griežinėlius sudėkite sluoksniais į kiaurasamtį, kiekvieną sluoksnį pabarstydami druska. Palikite pastovėti 30 min., po to perliekite vandeniu ir nusausinkite virtuvine šluoste.

Iki 200°C temperatūros įkaitinkite orkaitę. Keptuvėje įkaitinkite 2 valg. š. aliejaus, sudėkite baklažanus ir kepkite 4-5 min. iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Tuomet baklažanus išimkite, įpilkite likusį aliejų ir 3-4 min. pakepinkite svogūnus su česnakais.

Į maždaug 20 cm skersmens kepimo skardos dugną sudėkite sluoksnį pomidorų, po to baklažanų, toliau svogūnų su česnakais ir taip kartokite, kol baigsis produktai, užbaigdami pomidorų sluoksniu. Kiekvieną sluoksnį pagardinkite druska, pipirais bei čiobreliais. Viršų apšlakstykite aliejumi ir kepkite orkaitėje apie 20 min. Tada apibarstykite sutarkuotu parmezanu ir kepkite dar 5-10 min., kol gražiai apskrus.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668