Pyragas su uogomis "Siurprizas" (Jūratės) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Pyragas su uogomis "Siurprizas" (Jūratės)


INGREDIENTAI:

1 batonas;
1-1,5 pakeliai varškės;
0,5-1 stikl. grietinės ar grietinėlės;
1 stikl. mėlynių, žemuogių, smulkintų braškių ar vyšnių;
4-5 valg. š. pieno;
2 kupini valg. š. želatinos;
Cukraus pagal skonį;
2 arb. š. vanilinio cukraus;
1 sauja džiovintų vaisių;
1 saujelė riešutų;

Glaistui:

Baltojo šokolado;
2-3 valg. š. pieno.


GAMINIMAS:

Batono dugną nupjauti. Jei batonas labai purus ir minkštimas gerai susispaudžia, jį prispausti. Galima dalį batono minkštimo išimti, o likusį prispausti. Vidų aplieti tirpintu šokoladu (šokoladą sutrupinti ir kaitinant išlydyti su šlakeliu pieno), pabarstyti smulkintais džiovintais vaisiais.

Paruošti įdarą: varškę ištrinti su grietine, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Želatiną ištirpinti šlakelyje karšto pieno. Atvėsusį pieną su želatina supilti į varškės masę. Įmaišyti uogas (rudeniop galima uogas pakeisti pjaustytais obuoliais, o varškės masę pagardinti cinamonu).

Įdaro masę sukrėsti į batono vidų, uždengti nupjautu dugnu ir dėti į šaldytuvą, kad vidus sustingtų. Geriausia šį pyragą gaminti iš vakaro. Puošti apliejant įpjautus ruoželius baltojo šokolado glajumi, apibarstant smulkintais riešutais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668