Kiaulienos eskalopas su apelsinais ir raudonėliu receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kiaulienos eskalopas su apelsinais ir raudonėliu


Recepto įvertinimas:4 balai4 balai4 balai4 balai


INGREDIENTAI:

4 porcijoms:

4 kiaulienos eskalopai (neriebi, minkšta mėsa be kaulo, iš strėnų arba užpakalinės kojos minkštimo);
115 g baltos duonos džiūvėsėlių;
55 g tarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio;
1 arb. š. džiovinto raudonėlio;
1 išplaktas kiaušinis;
Šiek tiek alyvuogių aliejaus;
Šviežia raudonėlio šakelė papuošimui.

Apelsinų padažui:

1 didelis apelsinas;
Susmulkinti 1 česnako laiškai;
Druska ir juodieji pipirai.

GAMINIMAS:

Pirmiausia pagaminkite padažą. Nulupkite keletą apelsino žievės riekelių, atidėkite. Nupjaukite apelsino viršų ir apačią, nulupkite, įpjaukite membranas, kad liktų tik minkštimas, išimkite sėklas. Šiuos veiksmus atlikite taip, kad skystis varvėtų į dubenėlį. Supjaustykite minkštimą nedideliais gabalėliais ir sumaišykite su to paties apelsino sultimis bei česnako laiškais.

Kiaulienos eskalopus padėkite tarp maistinės plėvelės lakštų ir lengvai išmuškite, kad mėsa būtų vienodo storio. Plačiame dubenėlyje sumaišykite džiūvėsėlius, sūrį su raudonėliu ir kitais prieskoniais. Mėsos gabalėlius iš abiejų pusių pamerkite į išplaktą kiaušinį, po to į džiūvėsėlių mišinį ir dėkite į didelėje keptuvėje įkaitintą aliejų, kad būtų apsemtas 1 cm. Kepkite eskalopus po 3-4 min. iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Riebalų perteklių nusausinkite ant virtuvinių servetėlių. Patikite su apelsinu padažu, raudonėlio šakele ir apelsino žievele.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668