4 porcijoms:
4 ožkos sūrio gabalėliai;
1 sutraiškyta česnako skiltelė;
1 susmulkinta čiobrelio šakelė;
½ griežinėliais supjaustytos citrinos;
Malti juodieji pipirai;
75 ml aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus;
285 g įvairių salotų lapų;
Skrudinta duona.
GAMINIMAS:
Sumaišykite česnaką, čiobrelius, citriną, pipirus ir aliejų. Gauta mase aptepkite sūrį, uždenkite ir 4-6 val. pamarinuokite šaldytuve. Įkaitintoje keptuvėje 3-4 min. iš abiejų pusių apkepkite sūrį ir citrinos griežinėlius, kol šiek tiek suminkštės.
Į lėkštes įklokite salotų lapus, ant jų dėkite pakepintą sūrį, gabalėlį citrinos ir apliekite šaukštu marinato. Patiekite su šilta skrudinta duona.