Sicilietiškos kalafiorų salotos receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Sicilietiškos kalafiorų salotos


INGREDIENTAI:

4 porcijoms:

1 nedidelis kalafioras;
300 g razinų;
20 g kepintų smulkintų migdolų;
2 valg. š. susmulkintų šviežių petražolių;
1 sutarkuota nedidelės citrinos žievelė.

Padažui:

1 nedidelės citrinos sultys;
½ arb. š. malto cinamono;
Žiupsnelis kajeno pipirų;
5 valg. š. aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus;
2 arb. š. balzaminio acto;
2 arb. š. cukraus pudros;
Druska ir juodieji pipirai.


GAMINIMAS:

Kalafiorą susmulkinkite: nupjaukite žiedelius, o kotus supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Pavirkite 2-3 min. pasūdytame vandenyje, kad šiek tiek suminkštėtų, bet nepervirkite. Išvirusius kalafiorus nusausinkite.

Uždengiamame inde sumaišykite citrinos sultis, cinamoną, kajeno pipirus, aliejų, actą, cukraus pudrą, prieskonius, uždenkite ir gerai suplakite (arba tiesiog suplakite šakute dubenėlyje). Tuomet gautą padažą užpilkite ant dar šiltų kalafiorų, gerai išmaišykite ir padėkite šaltai vienai valandai.

Razinas užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų ir palikite 10 min. išbrinkti. Nusausinkite. Patiekdami ant kalafiorų užbarstykite razinas, migdolus, tarkuotą citrinos žievelę, petražoles ir lengvai išmaišykite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668