4-6 porcijoms:
1 maža tamsi itališka duonelė Ciabata arba prancūziškas batonas;
4 valg. š. alyvuogių aliejaus patepimui;
2 keptos ir sutrintos česnako skiltelės;
400 g kubeliais supjaustytų pomidorų;
1 nedidelis susmulkintas raudonasis svogūnas;
1 valg. š. susmulkinto baziliko;
1 valg. š. balzaminio acto;
Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai.
GAMINIMAS:
Duonelę supjaustykite 2 cm storio riekelėmis. Jas apkepinkite iš abiejų pusių po 2-3 min. Apskrudintas riekeles patepkite aliejumi ir plonu sluoksneliu česnako tyrės. Dubenėlyje sumaišykite pomidorus, svogūnus, baziliką, 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, balzaminį actą ir pagardinkite druska bei pipirais. Ant paskrudintos duonos uždėkite pomidorų ir prieskonių mišinio ir patiekite.