4 porcijoms:
36 didelės šviežios krevetės;
90 g sviesto;
1 smulkiai sukapotas nedidelis svogūnas;
350 g rizotas ryžių;
90 ml sauso baltojo vyno;
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio;
Ką tik sutarkuota 1 apelsino žievelė;
125 g ką tik sutarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
2 kiaušinių tryniai;
125 ml pieno.
GAMINIMAS:
Krevetes virkite garais virti skirtame puode, kol suminkštės (3-5 min.). Nukelkite nuo ugnies ir pastatykite į šiltą orkaitę.
Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 4 šaukštus sviesto. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Suberkite ryžius ir pakepkite 2 min. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol išgaruos (2-3 min.). Įpilkite ½ stiklinės (125 ml) sultinio ir kaitinkite, kol susigers. Įmaišykite apelsino žievelę. Dalimis, po ½ stiklinės (125 ml) pilkite sultinį, gerai maišydami, kad susigertų, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Įmaišykite likusį sviestą bei pusę parmezano. Pagardinkite druska bei pipirais.
Nedideliame dubenėlyje suplakite kiaušinių trynius su pienu. Supilkite šį mišinį į rizotą ir gerai sumaišykite. Pastoviai maišant, kepinkite 2 minutes. Įmaišykite likusį parmezaną. Nukelkite nuo ugnies ir palikite 1 min. Krevetes sudėkite ant rizoto viršaus. Patiekite karštą.