Rytietiškas rizotas su vištiena, jautiena ir krevetėmis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Rytietiškas rizotas su vištiena, jautiena ir krevetėmis


INGREDIENTAI:

4 porcijoms:

90 ml pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus;
1 juostelėmis supjaustyta vištienos krūtinėlė;
1 griežinėliais supjaustytas poras;
2 smulkiai sukapotos česnako skiltelės;
250 g supjaustytos mažais gabalėliais jautienos;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
350 g ilgagrūdžių ryžių;
150 g šviežių arba šaldytų žirnių;
3 stiklinės (750 ml) verdančio vištienos sultinio;
300 g išlukštentų ir išvalytų krevečių;
2 kiaušiniai;
Sojų padažas.


GAMINIMAS:

Didelėje keptuvėje įkaitinkite pusę aliejaus. Pakepinkite vištieną, kol suminkštės (6-8 min.). Nukelkite nuo ugnies ir sudėkite į atskirą indą.

Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir pakepinkite porus bei česnakus, kol pasidarys permatomi (apie 3 min.). Sudėkite jautieną ir pagardinkite druska bei pipirais. Kepkite, kol jautiena įgaus rusvą atspalvį (6-8 min.). Sudėkite vištieną, ryžius, žirnius, supilkite sultinį. Viską gerai sumaišykite, uždenkite ir kepkite ant mažos ugnies, kol ryžiai suminkštės (15 min.). Krevetes sudėkite 3 minutės iki kol ryžiai bus visiškai išvirę. Įmuškite kiaušinius ir maišykite, kol jie iškeps. Patiekite karštą su sojų padažu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668