Rizotas su menke ir apelsinais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Rizotas su menke ir apelsinais


INGREDIENTAI:

4-6 porcijoms:

1 kg šviežios menkės (su kaulais);
2 dideli prisirpę apelsinai;
60 ml pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus;
2 smulkiai sukapoti nedideli svogūnai;
1 nuskusta ir smulkiai supjaustyta vidutinio dydžio morka;
1 supjaustytas plonais griežinėliais nedidelis poras;
125 g konservuotų pomidorų su sultimis;
1 valg. š. susmulkintų čiobrelių;
2 lauro lapai;
Žiupsnis sumaltų aitriųjų paprikų;
1,5 l vandens;
200 ml sauso baltojo vyno;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
400 g rizoto ryžių.


GAMINIMAS:

Paruoškite menkių filė, o kaulus atidėkite vėlesniam naudojimui. Menkę supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į dubenį. Aštriu peiliu nuo apelsinų nuimkite žievelę (tik pačią išorinę dalį) ir supjaustykite ją plonomis juostelėmis. Nulupkite apelsinus ir sukapokite juos.

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Sudėkite pusę svogūnų, morkas, porus ir pakepinkite, kol suminkštės (4-5 min.). Sudėkite pomidorus, čiobrelius, 1 lauro lapą ir apelsinus. Įmaišykite šį mišinį į dubenį su paruošta menkių filė. Suberkite aitriąją papriką ir gerai sumaišykite. Uždenkite ir palikite per naktį šaldytuve.

Sudėkite menkės kaulus į puodą, įpilkite vandens, ½ stiklinės (125 ml) vyno, įdėkite likusį lauro lapą, įberkite druskos bei pipirų ir ant nedidelės ugnies virkite 45 min. nuo to laiko, kai užvirs. Nukelkite nuo ugnies. Sultinį nukoškite į atskirą indą.

Išimkite lauro lapą iš šaldytuve laikyto mišinio su menke ir sutrinkite, kol pasidarys vientisa masė.

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų. Sudėkite likusius svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite likusį vyną ir kaitinkite, kol išgaruos (2-3 min.). Dalimis, po ½ stiklinės pilkite paruoštą sultinį, gerai maišydami, kad susigertų, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Įmaišykite menkės mišinį ir apelsinų žievelę. Patiekite karštą.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668