Rizotas su žirniais ir sūriu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Rizotas su žirniais ir sūriu


INGREDIENTAI:

4 porcijoms:

500 g šviežių arba šaldytų žirnių;
60 ml pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus;
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio;
150 g gabalėliais supjaustyto kumpio;
1 smulkiai supjaustytas didelis svogūnas;
350 g rizoto ryžių;
Druska;
60 g ką tik sutarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio;
30 g plonai supjaustyto parmezano sūrio.


GAMINIMAS:

Dideliame prikaistuvyje ant vidutinės ugnies kaitinkite daržovių sultinį, kol užvirs. Sudėkite pusę žirnių ir virkite, kol suminkštės (6-7 min.). Išgriebkite žirnius ir sutrinkite į vientisą masę. Sudėkite masę atgal į prikaistuvį, sumaišykite ir uždenkite, kad neatvėstų.

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite kumpio gabalėlius ir pakepinkite, kol įgaus rusvai auksinį atspalvį (3-4 min.). Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Suberkite likusius žirnius, ryžius ir pakepinkite 2 min. Dalimis po ½ stiklinės pilkite sultinio ir žirnių tyrę, gerai maišydami, kad susigertų, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Pagardinkite druska. Nukelkite nuo ugnies.

Įmaišykite sutarkuotą parmezaną. Uždenkite ir palikite 2 min. Apibarstykite parmezano drožlėmis ir patiekite karštą.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668