4 porcijoms:
3 didelės prisirpusios kriaušės;
125 ml sauso baltojo vyno;
2 valg. š. sviesto;
1 susmulkinta česnako skiltelė;
350 g rizoto ryžių;
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
250 g šviežio riebaus ožkos pieno sūrio;
2 šaukštai sukapoto cukruoto imbiero;
Šiek tiek šviežio mairūno.
GAMINIMAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Supjaustykite vieną kriaušę į keturias dalis, išimkite šerdį. Supjaustykite labai plonais griežinėliais ir sudėkite ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi. Kepkite, karts nuo karto apversdami, kol griežinėliai išdžius (15-20 min.). Išimkite iš orkaitės ir padėkite į šalį vėlesniam naudojimui.
Išimkite šerdis iš likusių kriaušių. Kriaušes sukapokite gabalėliais. Supilkite vyną į nedidelį prikaistuvį ir kaitinkite ant žemos ugnies, kol užvirs. Po to pakaitinkite dar 10 min.
Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite sviestą. Sudėkite česnakus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Suberkite ryžius ir pakepkite 2 min. Supilkite karštą vyną ir kaitinkite, kol išgaruos (apie 2-3 min.). Įpilkite ½ stiklinės (125 ml) sultinio ir pakaitinkite, kol susigers. Sudėkite sukapotas kriaušes ir viską gerai sumaišykite. Maišant, kad susigertų dalimis po ½ stiklinės pilkite sultinį, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Pagardinkite druska bei pipirais. Nukelkite nuo ugnies.
Įmaišykite ožkos sūrį ir imbierą. Uždenkite ir palikite 2 min. Ant viršaus sudėkite keptas kriaušes. Patiekalą apibarstykite mairūno lapeliais ir patiekite karštą.