4 porcijoms:
3 valg. š. medaus;
500 ml (2 stiklinės) raudonojo vyno;
90 g sviesto;
4 supjaustyti plonais griežinėliais nedideli porai;
350 g rizoto ryžių;
3 stiklinės (750 ml) verdančio jautienos sultinio;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
90 g nedideliais kubeliais supjaustyto švelnaus skonio kieto sūrio.
GAMINIMAS:
Ant vidutinės ugnies nedideliame prikaistuvyje kaitinkite medų, kol pradės cukruotis (3-4 min.). Supilkite vyną ir kaitinkite, kol padažas sutirštės (apie 15 min.). Nukelkite nuo ugnies ir uždenkite.
Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 4 šaukštus sviesto. Sudėkite porus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Maišant, kad susigertų, dalimis po ½ stiklinės pilkite sultinį, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Pagardinkite druska bei pipirais ir viską gerai sumaišykite. Nukelkite nuo ugnies.
Sudėkite likusį sviestą ir sūrį. Patiekalą apipilkite medaus ir vyno padažu. Patiekite karštą.