Rizotas su porais ir sūriu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Rizotas su porais ir sūriu


INGREDIENTAI:

4 porcijoms:

3 valg. š. medaus;
500 ml (2 stiklinės) raudonojo vyno;
90 g sviesto;
4 supjaustyti plonais griežinėliais nedideli porai;
350 g rizoto ryžių;
3 stiklinės (750 ml) verdančio jautienos sultinio;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
90 g nedideliais kubeliais supjaustyto švelnaus skonio kieto sūrio.


GAMINIMAS:

Ant vidutinės ugnies nedideliame prikaistuvyje kaitinkite medų, kol pradės cukruotis (3-4 min.). Supilkite vyną ir kaitinkite, kol padažas sutirštės (apie 15 min.). Nukelkite nuo ugnies ir uždenkite.

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 4 šaukštus sviesto. Sudėkite porus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Maišant, kad susigertų, dalimis po ½ stiklinės pilkite sultinį, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Pagardinkite druska bei pipirais ir viską gerai sumaišykite. Nukelkite nuo ugnies.

Sudėkite likusį sviestą ir sūrį. Patiekalą apipilkite medaus ir vyno padažu. Patiekite karštą.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668