4 porcijoms:
8 putpelių kiaušiniai;
60 ml pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus;
1 smulkiai supjaustytas didelis svogūnas;
2 smulkiai supjaustyti saliero stiebai;
350 g rizoto ryžių;
90 ml sauso baltojo vyno;
3 vidutinio dydžio cukinijos (supjaustytos maždaug 3 cm ilgio lazdelėmis);
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
125 g mažais kubeliais supjaustyto parmezano (Parmigiano Reggiano sūrio;
1 valg. š. susmulkintų petražolių;
1 valg. š. susmulkinto peletrūno;
1 valg. š. susmulkintų laiškinių česnakų;
½ valg. š. susmulkinto baziliko.
GAMINIMAS:
Sudėkite putpelių kiaušinius į mažą puodą su šaltu vandeniu. Kaitinkite, kol užvirs. Pavirkite dar 2 min. Kiaušinius atvėsinkite po šaltu vandeniu, nulupkite ir perpjaukite perpus.
Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus ir salierus. Pakepkite, kol suminkštės (apie 5 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol išgaruos (2-3 min.). Sudėkite cukiniją ir viską gerai sumaišykite. Maišant, kad susigertų, dalimis po ½ stiklinės (125 ml) pilkite sultinį, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Pagardinkite druska bei pipirais. Nuimkite nuo ugnies.
Sudėkite parmezaną, petražoles, peletrūną, laiškinius česnakus ir baziliką. Gerai sumaišykite, ant paviršiaus sudėliokite putpelių kiaušinių puseles ir patiekite karštą.