4 porcijoms:
90 g gabalėliais supjaustytos mėsos ar kumpio;
60 g sviesto;
2 smulkiai supjaustyti nedideli svogūnai;
1 kg šviežių arba šaldytų pupų;
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio;
Druska;
350 g rizoto ryžių;
90 ml sauso baltojo vyno;
60 g ką tik sutarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio;
60 g plonais gabalėliais supjaustyto avies pieno sūrio;
2 šaukštai balzaminio (saldaus itališkojo) acto.
GAMINIMAS:
Ant nedidelės ugnies mažoje keptuvėje pakepkite mėsą, kol įgaus rusvą atspalvį (3-4 min.). Nukelkite nuo ugnies.
Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Sudėkite pupas ir įpilkite ½ stiklinės (125 ml) sultinio. Pagardinkite druska ir kepkite, kol pupos suminkštės (apie 10 min.). Išgriebkite trečdalį pupų į atskirą indą ir sutrinkite į vientisą masę.
Suberkite į keptuvę, su likusiomis pupomis, ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol išgaruos. Maišant, kad susigertų, dalimis po ½ stiklinės pilkite daržovių sultinį, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Įmaišykite sutrintas pupas, parmezaną ir likusį sviestą. Sudėkite mėsą ir apibarstykite avies pieno sūriu. Apšlakstykite balzaminiu actu ir patiekite karštą.