4 porcijoms:
60 g sviesto;
1 smulkiai sukapotas laiškinis svogūnėlis;
350 g rizoto ryžių;
90 ml sauso baltojo vyno;
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio;
300 g plonais griežinėliais supjaustytų cukinijų;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
125 g gabalėliais supjaustyto kumpio;
60 g ką tik sutarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio;
2 valg. š. susmulkintų petražolių.
GAMINIMAS:
Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite sviestą. Sudėkite laiškinius svogūnėlius ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol išgaruos (2-3 min.). Įpilkite ½ stiklinės (125 ml) sultinio ir kaitinkite, kol susigers. Įmaišykite cukinijas, pagardinkite druska bei pipirais. Dalimis, po ½ stiklinės pilkite sultinį, gerai maišydami, kad susigertų, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Sudėkite kumpį ir viską gerai sumaišykite. Įmaišykite parmezaną ir petražoles. Patiekite karštą.