4 porcijoms:
90 ml pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus;
2 nuskustos ir kubeliais supjaustytos bulvės;
350 g rizoto ryžių;
90 ml sauso baltojo vyno;
1 smulkiai supjaustytas didelis svogūnas;
250 g smulkiai sukapoto kopūsto;
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio;
Druska;
1 šaukštas susmulkintų petražolių.
GAMINIMAS:
Ant vidutinės ugnies mažoje keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus. Sudėkite bulves ir pakepkite kol suminkštės ir įgaus rusvai auksinį atspalvį (8-10 min.). Nukelkite nuo ugnies.
Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų. Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol išgaruos (2-3 min.). Sudėkite svogūnus, kopūstus ir pakepinkite 3 min. Maišant, kad susigertų, dalimis pilkite sultinį (po ½ stiklinės), kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Sudėkite bulves. Pagardinkite druska ir gerai išmaišykite. Papuoškite petražolėmis ir patiekite karštą.