Rizotas su bulvėmis ir kopūstais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Rizotas su bulvėmis ir kopūstais


INGREDIENTAI:

4 porcijoms:

90 ml pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus;
2 nuskustos ir kubeliais supjaustytos bulvės;
350 g rizoto ryžių;
90 ml sauso baltojo vyno;
1 smulkiai supjaustytas didelis svogūnas;
250 g smulkiai sukapoto kopūsto;
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio;
Druska;
1 šaukštas susmulkintų petražolių.


GAMINIMAS:

Ant vidutinės ugnies mažoje keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus. Sudėkite bulves ir pakepkite kol suminkštės ir įgaus rusvai auksinį atspalvį (8-10 min.). Nukelkite nuo ugnies.

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų. Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol išgaruos (2-3 min.). Sudėkite svogūnus, kopūstus ir pakepinkite 3 min. Maišant, kad susigertų, dalimis pilkite sultinį (po ½ stiklinės), kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Sudėkite bulves. Pagardinkite druska ir gerai išmaišykite. Papuoškite petražolėmis ir patiekite karštą.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668