4 porcijoms:
60 ml riebios grietinėlės;
Žiupsnelis šafrano;
90 g sviesto;
250 g nedidelėmis dalelėmis supjaustytų šparagų;
3 smulkiai supjaustyti nedideli svogūnai;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio;
150 g šaldytų žirnelių;
350 g rizoto ryžių;
90 ml sauso baltojo vyno;
60 g ką tik sutarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio.
GAMINIMAS:
Nedideliame inde sumaišykite šafranus su grietinėle. Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite šparagus, du trečdalius svogūnų ir pakepinkite 2 min. Pagardinkite druska bei pipirais. Įpilkite samtį sultinio ir kaitinkite, kol šparagai pasidarys apykiečiai (6-7 min.). Sudėkite žirnius ir kepinkite, kol visos daržovės suminkštės (3-4 min.). Supilkite grietinėlę ir viską gerai sumaišykite. Pakaitinkite dar 1-2 min. ir nuimkite nuo ugnies.
Ant vidutinės ugnies kitoje didelėje keptuvėje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite likusius svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 minutes. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol išgaruos (2-3 min.). Maišant, kad susigertų, pradėkite dalimis pilti daržovių sultinį (po ½ stiklinės), kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Pagardinkite druska. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite likusį sviestą ir parmezaną. Uždenkite ir palikite 1 min.
Serviravimo inde ant rizoto šaukštu tolygiai paskirstykite šparagų masę ir patiekite karštą.