4 porcijoms:
2 valg. š. pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus;
1 valg. š. sviesto;
1 nedidelis smulkiai supjaustytas svogūnas;
350 g rizoto ryžių;
90 ml sauso baltojo vyno;
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio;
250 g (maždaug 1 stiklinė) konservuotų pupelių be skysčio;
90 g stambiai sukapotų graikinių riešutų;
1 valg. š. pomidorų tyrės;
30 g ką tik sutarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio;
3 susmulkinti šalavijų lapai papuošimui;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai.
GAMINIMAS:
Įkaitinkite aliejų ir sviestą didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Sudėkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol išgaruos (2-3 min.). Įpilkite ½ stiklinės (125 ml) sultinio ir kaitinkite, kol įsigers į masę. Sudėkite pupeles, graikinius riešutus, pomidorų tyrę ir viską gerai išmaišykite. Dalimis po ½ stiklinės (125 ml), pilkite sultinį, kaskart gerai maišydami, kad susigertų, kol ryžiai suminkštės (15-18 min.). Nukelkite nuo ugnies ir pagardinkite druska bei pipirais. Įmaišykite parmezaną ir papuoškite susmulkintais šalavijo lapeliais. Patiekite karštą.