4 porcijoms:
400 g nusausintų konservuotų margųjų ar raudonųjų pupelių;
1 supjaustytas riekelėmis raudonas ankštinis pipiras;
1 plonomis riekelėmis supjaustytas raudonasis svogūnas;
1 susmulkinta česnako skiltelė;
4 valg. š. susmulkintų petražolių (ir dar kelios šakelės papuošimui);
60 ml aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus;
1 citrinos sultys;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
150 g salotų lapų.
GAMINIMAS:
Suberkite pupeles į didelį dubenį. Sudėkite ankštinius pipirus, svogūną, česnaką, petražoles ir viską gerai išmaišykite. Atskirame dubenėlyje išmaišykite aliejų su citrinos sultimis. Pagardinkite druska ir pipirais. Gautu užpilu apšlakstykite salotas, išmaišykite ir palikite pusvalandžiui. Salotinės dugną išklokite salotų lapais. Ant viršaus suberkite pupelių salotas, papuoškite petražolių šakelėmis ir patiekite.