4 porcijoms:
2 viščiuko krūtinėlės be kaulo ir odelės (apie 750 g) arba toks pat kiekis jau iškeptos vištienos
Supjaustyti 2 česnakų laiškai
1 vidutinio dydžio avokadas
1 citrinos sultys
125 g nuvalytų ir riekelėmis supjaustytų pievagrybių
2 valg. š. susmulkinto baziliko
90 ml aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus
1 apelsino sultys
GAMINIMAS:
Jei naudosite žalią vištieną, sudėkite ją į puodą drauge su supjaustytomis morkomis, svogūnais, salierais ir virkite ant vidutinio karštumo ugnies, kol mėsa išvirs (15-20 min.). Nepamirškite druskos bei pipirų. Tuomet nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
Išvirtą vištieną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir sudėkite į didelį indą. Nulupkite avokadą, supjaustykite nedideliais kubeliais ir pašlakstykite citrinos sultimis. Į dubenį toliau berkite česnakų laiškus, avokadą ir pievagrybius. Atskirame dubenėlyje šakute sumaišykite aliejų, apelsino sultis, druską ir pipirus. Gautu padažu apšlakstykite salotas, atsargiai išmaišykite ir patiekite.