4 porcijoms:
4 artišokai
2 citrinų sultys
1 didelė morka, supjaustyta plonais pagalėliais
1 nedidelis salieras, supjaustytas plonomis riekelėmis
60 ml aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai
125 g supjaustyto gabalėliais parmezano (Parmigiano Reggiano)sūrio
GAMINIMAS:
Kietus išorinius artišoko lapus nuskabykite, nupjaukite viršutinį pumpuro trečdalį ir nuvalykite kotą. Tuomet perpjaukite artišokus išilgai ir išvalykite vidų. Šitaip sutvarkytus artišokus sudėkite į dubenį, apšlakstykite trimis ketvirtadaliais citrinos sulčių, užpilkite šaltu vandeniu ir šitaip pamirkykite 15 min. Artišokus nusausinkite ir plonai supjaustykite, suberkite į salotinę. Įdėkite morkas, salierus, apšlakstykite likusiomis citrinos sultimis ir lengvai išmaišykite. Apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska bei pipirais. Tuomet apibarstykite parmezano sūriu, lengvai išmaišykite ir patiekite.