5 puodeliai daržovių sultinio,
3 v. š. aliejaus,
1 svogūno galva, supjaustyta,
2 puodeliai apvalių ryžių,
1 puodelis balto vyno,
3 česnako skiltelės, išspaustos,
400 g jūros gėrybių mišinio,
druskos, pipirų,
šviežių kapotų petražolių.
GAMINIMAS:
Sultinį užvirti ir virinti ant silpnos ugnies, kol bus ruošiamas risotto. Įkaitinti 2 v. š. aliejaus ir apkepti svogūnus, kol suminkštės, apie 2 min. Suberti sausus ryžius ir kepinti maišant apie 2 min., arba kol ryžiai pasidarys skaidrūs. Supilti vyną ir maišyti, kol susigers. Po vieną samtį supilti verdantį sultinį, kiekvieną kartą išmaišant, kol sultinys susigers į ryžius. Virti tol, kol ryžiai suminkštės.
Kitoje keptuvėje įkaitinti likusį aliejų ir jame apkepinti česnakus. Suberti jūros gėrybes ir pakepinti 2 - 3 minutes. Nukelti nuo viryklės ir pagardinti druska bei pipirais. Įmaišyti į ryžius ir patiekti pabarsčius petražolėmis.
http://sonatinos-receptai.blogspot.com