4—5 žalios bulvės,
200 g daktariškos dešros,
2—3 svogūnai,
2 morkos,
100 g margarino,
maltų kalendros grūdelių,
stiklinė grietinės,
50 g olandiško sūrio,
druskos.
GAMINIMAS:
Nuskustos bulvės supjaustomos griežinėliais, sudedamos į verdantį pasūdytą vandenį ir verdamos 3— 5 min. Paskui išgriebiamos ir nuvarvinamas vanduo. Svogūnai supjaustomi griežinėliais ir pakepinami riebaluose. Morka stambiai sutarkuojama. Dešra supjaustoma griežinėliais. Į paruoštą indą sluoksniuojama bulvės, dešra, svogūnai ir tarkuotos morkos. Kiekvienas sluoksnis aplaistomas grietine. Viršutinis sluoksnis turi būti bulvių, ant kurių supilama likusi grietinė, užbarstomas smulkiai tarkuotas sūris. Kepama orkaitėje 25—30 min. Valgoma su raugintais kopūstais.