800 g sūdytos silkės,
200 g svogūnų, 200 g slyvų,
150 g žalių agrastų, 1 šaukštas razinų,
1 stiklinė pieno, 1 stiklinė vyno acto,
8-10 žirnelių karčiųjų pipirų,
8-10 žirnelių kvepiančiųjų pipirų,
1-2 lauro lapai,5-7 gvazdikėliai,
1 šaukštas cukraus, salierų lapelių.
GAMINIMAS:
Išmirkytą silkę nuvalyti, išimti kaulus, užpilti pienu ir 1 val. palaikyti. Užvirti actą su stikline vandens, prieskoniais ir cukrumi, uždengti ir 10 min. virti.Suberti nuplautas razinas, žiedeliais supjaustytą svogūną, agrastus ir perpjautas, pusiau slyvas.2-3 min. virti.Nusausintą silkės filė dėti į stiklainį, užpilti ataušintu marinatu ir 24 val. palaikyti šaldytuve.Patiekiant puošti vaisiais, svogūnais, salierų lapeliais