Kepta jautiena su slyvų ir grybų padažu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kepta jautiena su slyvų ir grybų padažu


INGREDIENTAI:

1 kg. jautienos filė,
vienos citrinos sultys,
100 g. šviežių ar šaldytų mėlynųjų slyvų,
50 g. pievagrybių,
700 g. virtų grūstų bulvių,
200 g. grikių miltų,
kiaušinis, krakmolo,
jautienos prieskoniai,
smulkiųjų baltųjų pipirų,
cukraus, druskos,
2 šaukštai aliejaus.


GAMINIMAS:

Jautienos filė nuplauname, nusausiname ir sudedame į indą, kuriame marinuosime. Ruošiame marinatą. Į mažą indelį įpilame išspaustų vienos citrinos sulčių, įberiame druskos, cukraus, jautienos prieskonių, įpilame 4 šaukštus vandens. Viską gerai išplakame. Užpilame ant filė ir padedame pastovėti kambario temperatūroje. Marinuojant reikėtų bent kelis kartus apversti, kad marinatas įsigertų tolygiai. Marinuotą jautieną dedame į keptuvą ir kepame 210 laipsnių temperatūros karštumo orkaitėje 50 minučių. Paviršių pridengiame folija. Kepant patartina mėsą pašlakstyti išsiskyrusiomis sultimis ir pavartyti kelis kartus.

Kol jautiena kepa, gaminame garnyrą. Į sugrūstas bulves suberiame suberiame grikių miltus, įmušame kiaušinį, įdedame šaukštą krakmolo. Viską gerai išminkome. Padarome 4 cm. skersmens kukulius. Dedame juos į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame 10 minučių. Gaminame padažą. Iš slyvų išimame kauliukus, o minkštimą supjaustome. Pievagrybius nuvalome ir supjaustome (tinka ir miško grybai). Slyvas ir grybus kepiname keptuvėje įkaitintame aliejuje 2-3 minutes. Baigdami kepti, įberiame druskos, cukraus, baltųjų pipirų, įpilame šaltame vandenyje išleisto krakmolo. Maišome, kol sutirštėje. Jautieną tiekiame su padažu ir kukuliais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668