200 g. virtos liesos jautienos,
2-3 konservuotos kriaušės,
200 g. konservuotų persikų,
100 g. vynuogių be kauliukų,
50 g. juodųjų alyvuogių be kauliukų,
150 g. majonezo,
smulkintų bazilikų,
druskos, salotų lapų.
GAMINIMAS:
Jautieną supjaustome 0,5 cm juostelėmis. Kriaušes supjaustome į 8 dalis, išimame sėklytes. Alyvuoges supjaustome griežinėliais. Jei vynuogės didelės, perpjauname jas pusiau.
Šioms salotoms reikia keturių lėkščių. Jas išklojame salotų lapais. Ant viršaus paeiliui dedame produktus: kraštuose kriaušes, kiek arčiau vidurio - persikus, toliau - jautienos juosteles. Apibarstome bazilikais ir druska. Ant viršaus dedame majonezo, o ant jo vynuogių. Tarp kriaušių, šonuose, išdėliojame alyvuoges. Tiekiame su skrebučiais.