1 upėtakis (maždaug 1 kg svorio),
10 g želatinos,
1 svogūnas, 1 morka,
petražolės gumbas,
apelsinas papuošti,
čiobrelių ir petražolių šakelės,
žiupsnelis druskos,
1 nedidelio apelsino žievelės bei jo išspaustų sulčių.
GAMINIMAS:
Žuvį išdarinėkite, galvą, pelekus, uodegą, kaulus, morką, svogūną, petražolės gumbą, čiobrelius sudėkite į puodą, užpilkite karštu vandeniu ir virkite apie 15 min. ant mažos ugnies. Sudėkite nedidelius filė gabalėlius ir dar 5 min. pavirinkite nekeisdama ugnies stiprumo, po to atsargiai juos išimkite. Sultinį perkoškite, supilkite apelsino sultis. Apie 3 stiklines sultinio pakaitinkite (neužvirinkite!) ir supilkite išbrinkintą želatiną. Filė gabalėlius sudėkite į indelius, papuoškite apelsino skiltelėmis, užpilkite paruošta želė. Kai sustings, papuoškite apelsinų žievelėmis, šviežiomis petražolėmis ir patiekite.