250 g juodojo šokolado,
100 g nesūdyto sviesto,
5 sutrinti sausainiai,
350 ml kvietinių miltų,
400 ml cukraus,
1 arbatinis šaukštelis sodos,
300 ml kefyro, 4 kiaušiniai,
100 g graikinių riešutų branduolių,
sviesto ir džiūvėsėlių formai ištepti,
cukraus pudros.
GAMINIMAS:
Įjunkite orkaitę ir nustatykite 175° temperatūrą. Ištepkite pyrago formą sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite sutrintus sausainius ir palikite masę atvėsti.
Nuolat maišydami nedideliame puode ištirpinkite 125 g juodojo šokolado su 2 valgomaisiais šaukštais vandens. Sukapokite likusius 125 g juodojo šokolado ir graikinius riešutus.
Dubenyje sumaišykite cukrų, sodą, miltus, kefyrą, kiaušinius, ištirpintą šokoladą ir išplakite iki vientisos masės. Sumaišykite sukapotus graikinius riešutus bei šokoladą ir sutrintus sausainius.
Supilkite tešlą į pyrago formą ir sudėkite sausainių masę. Kepkite orkaitės viduryje apie 50 min. Prieš patiekdami pabarstykite cukraus pudra. Galima patiekti ir su plakta grietinėle ir šviežiomis uogomis.