1/2 kg. jautienos filė,
krienai, riebalai kepimui,
2 dideli svogūnai,
keletas didelių raugintų agurkų,
pusė stiklinės maltų džiūvėsėlių,
druska, pipirai,
1 stiklinė sultinio,
3 žirneliai saldžiųjų paprikų,
2 lauro lapeliai, morka,
2 džiovinti grybai.
GAMINIMAS:
Mėsą supjaustyti ir padaužyti, įtrinti krienais, garstyčiomis ir pabarstyti juodaisiais pipirais bei druska. Svogūną susmulkinti ir pakepinti riebaluose. Agurkus supjaustyti kubeliais, sumaišyti su svogūnais ir tarkuotais džiūvėsėliais. Suvynioti į mėsą, surišti siūlu ar susegti pagaliukais, apkepinti riebaluose, sudėti į puodą ir troškinti įpylus truputį jautienos sultinio. Į padažą įdėti saldžiuosius pipirus, lauro lapelius, džiovintus grybus ir morkos griežinėlius.