7 kg. moliuskų,
5 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 svogūnai, supjaustyti plonais žiedais,
100 ml chereso,
3 susmulkintos česnako skiltelės,
smulkinti petražolių lapeliai.
GAMINIMAS:
Švariai nuplaukite geldeles ir pamerkite pusvalandžiui į pasūdytą šaltą vandenį. Išgriebkite ir išmeskite atsidariusias.
Vidutinio dydžio puode įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus, įberkite druskos, pipirų ir pagruzdinkite 10 min. Tuomet suberkite česnakus, pagruzdinkite minutę, tuomet supilkite cheresą. Suberkite moliuskus ir pagruzdinkite 3-5 min. Išimkite ir išmeskite neatsidariusias geldeles.
Pagardinkite petražolių lapeliais ir pateikite į stalą. Prie moliuskų tiks balta skrudinta duona, apibarstyta trintais česnakais ir apšlakstyta alyvuogių aliejumi.