Jautienos kepsnys su svogūnais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Jautienos kepsnys su svogūnais


INGREDIENTAI:

200 g morkų,
0,25 l. sultinio,
1 v.š. sviesto ar margarino,
1 v.š. miltų, 100 ml pieno,
1 jautienos muštinis,
1 svogūnas, 1 a.š. aliejaus,
2-3 petražolių šakelės,
100 g šaldytų žaliųjų žirnelių,
tarkuotas muskato riešutas.


GAMINIMAS:

Morkas nuskusti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Sultinį užvirti, sudėti morkas ir pavirti 3 min. Morkas išimti.

Paruošti baltą padažą: puodelyje ištirpinti sviestą, suberti miltus ir maišant pilti sultinį, o paskui – pieną. Maišant apie 10 min. pavirti ant lėtos ugnies.

Mėsą nuplauti ir nusausinti. Nulupti svogūną ir supjaustyti griežinėliais. Keptuvėje kaitinti aliejų. Iš abiejų pusių apkepinti mėsą, likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos dėti svogūnus ir kepti, kol
mėsa ir svogūnai iškeps. Nuskinti nuo šakeli petražolių lapelius ir supjaustyti. Verdant padažą sudėti morkas ir šaldytus žirnelius. Užvirti. Pagardinti druska, pipirais ir muskato riešutu. Sudėti petražoles. Dėti į lėkštę iškeptą mėsą, ant jos – svogūnus, o šalia – baltą padažą su daržovėmis. Patiekite su balta duona arba virtomis bulvėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668