2 kg. midijų,
50 g. sviesto,
2 šaukštai grietinės,
1 l. vandens,
1 svogūnas,
šafrano,
druskos, pipirų,
1 šaukštas acto,
100 g. špinatų.
GAMINIMAS:
Midijas gerai išplauti su šepeteliu, keičiant vandenį. Užvirti vandenį ir į jį sudėti midijas, virti 5 minutes. Midijas išimti iš puodo ir atsargiai nupilti 3/4 nuoviro į kitą indą, jei yra smėlio - saugoti, kad nepatektų. Nuovirą pasūdyti, papipirinti, įdėti šafrano, įpilti acto ir grietinės. Viską išplakti. Susmulkintą svogūną pakepinti 25 g. sviesto ir po to jį sudėti į sultinį. Špinatus nuplauti, nusausinti ir pakepinti svieste, po to supilti į sultinį. Iš kriauklių išimti minkštimą ir sudėti į sviestu išteptą kepimo indą. Viską užpilti špinatų mase. Kepti orkaitėje apie 10 minučių.